Hållbart båtliv och miljöregler

Vår hamn har ett läge mitt i skärgården som bjuder på närhet till fina upplevelser till sjöss och härliga strandhugg. För att även framtida generationer ska kunna njuta av dessa fina miljöer är det viktigt att vi alla hjälps åt och värnar om vatten- och strandliv.

Älvsala Nya Båtklubb har målsättningen om en hållbar hamn och tillsammans kan vi hjälpas åt för ett hållbart båtliv. Vi ska bedriva vår verksamhet med omsorg om miljön. Genom information vill vi hjälpa dig som medlem att göra val som är mer miljövänliga. Som medlem är du skyldig att ta del av och följa Älvsala Nya Båtklubbs miljöregler.

Som båtägare kan du göra val och åtgärder för att minska din påverkan på miljön vid till exempel underhållsarbeten, avfallshantering eller när du kör din båt.

På den här sidan vill vi berätta om saker som är viktiga att känna till för ett hållbart båtliv och vilka miljöregler som gäller i vår hamn. Samtidigt så ska det inte ses som en heltäckande information inom området. Vi vill uppmuntra dig till att lära dig mer. Hemsidan Båtmiljö.se är en mycket bra källa till kunskap om båtmiljö och där kan du få fler goda råd för ett hållbart båtliv.

Värmdö kommuns hemsida hittar du information om lokala miljöregler och föreskrifter.

Hör gärna av dig till kontakt@alvsalanyabatklubb.se om du har funderingar eller frågor om miljö och hållbart båtliv. Vi i styrelsen och vår miljöansvarige Pär Lindelöf hjälper dig gärna med råd. Vi tar också gärna emot förslag på hur vi kan utveckla vårt miljöarbete.